Sherlock Holmes op de Nederlandse bühne

Eerste professionele voorstelling over Holmes

Nieuws door

archief oud artikel 11 maart 2010 Cultuur Wie kent Sherlock Holmes niet? De hoofdpersoon uit de fictieve detective bruist momenteel van leven. Momenteel draait de gelijknamige film Sherlock Holmes in de bioscopen. Binnenkort staan Holmes en zijn kornuiten in de Nederlandse theaters.

Schrijver en arts Sir Arthur Conan Doyle schreef diverse boeken over het personage Sherlock Holmes. Eén van deze boeken is The Hound of the Baskervilles, misschien wel het bekendste boek over de detective. Het spannende boek over de Baskervillevloek is al vele malen verfilmd.

Acteur Genio de Groot speelt Sherlock Holmes in de theatervoorstelling van het Thrillertheater. Acteur Ad van Kempen speelt de trouwe metgezel van Holmes: Watson. Ook Wivineke van Groningen en Johnny Kraaijkamp jr. spelen mee.

Eerste keer

Het gezelschap beweert dat dit de eerste keer is dat een professioneel Nederlands gezelschap een Sherlock Holmes toneelvoorstelling opvoert. In 1975 verscheen er een voorstelling over een zogenaamde 'Sherlock Jones' in de Nederlandse theaters, maar dat was een klucht en geen serieuze bewerking van een boek van Doyle.

Enkele maanden te zien

Sherlock Holmes gaat vanaf oktober in de première. Interesse om de theatervoorstelling van regiseur Bruun Kuijt te zien? Dat kan tot februari 2011 in de Nederlandse theaters.

Kijk voor een overzicht van alle voorstellingen en uitjes in de uitkalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 maart 2010 - 232

Dit past bij 'Sherlock Holmes op de Nederlandse bühne'