1

Brabant dingt niet mee voor Culturele Hoofdstad

Den Bosch gaat alleen verder

Nieuws door

archief oud artikel 16 maart 2010 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant In 2018 mag Nederland de culturele hoofdstad aanleveren. De vijf grootste steden van Brabant wilden gezamenlijk meedoen, maar dit kan niet. Als gevolg doet alleen Den Bosch mee aan de race.

Naast Den Bosch zijn er andere steden uit andere provincies die de prijs willen opstrijken. De andere kandidaten zijn Utrecht, Den Haag, Almere en Maastricht. Binnenkort wordt bekend welke stad de Culturele Hoofdstad van 2018 is, samen met een stad uit Malta.

Gisteren werd nog gedacht dat heel Brabant kanshebber was. Lees het artikel van DagjeWeg.NL over 2018Brabant.

Culturele hoofdstad

Ieder jaar kiest het Europees Parlement een culturele hoofdstad van Europa. Het doel hiervan is de rijkdom, de verscheidenheid en de gemeenschappelijke kenmerken van de Europese culturen tot hun recht te laten komen en ertoe bij te dragen dat de burgers van de Europese Unie elkaar beter leren kennen.

Tot 2014 zijn de culturele hoofdstaden al ingediend. Dit jaar zijn Istanbul, Pécs en Essen de culturele hoofdsteden. Volgend jaar zijn Turku en Tallinn aan de beurt. De jaren daarop volgen Guimaraes, Maribor, Marseille, Kosice, Riga en Umea.

In 1987 was Amsterdam de culturele hoofdstad van Europa. Rotterdam werd in 2001 gekozen, samen met Porto.

Lees nog meer nieuws over Europa op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 maart 2010 - 519

Dit past bij 'Brabant dingt niet mee voor Culturele Hoofdstad'