Speelhal voor Soldaat van Oranje

Vliegtuighangar vindt nieuwe bestemming

Nieuws door

archief oud artikel 16 maart 2010 Cultuur Katwijk, Zuid-Holland Een hangar op voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg heeft een nieuwe bestemming gevonden: speelterrein van Soldaat van Oranje. Gisteren droeg Jack de Vries, staatssecretaris van Defensie, het terrein over aan de makers van de musical Soldaat van Oranje. Zij maken van de vliegtuighal een theater.

De vliegtuighangar wordt verbouwd tot een theater met ruim 1.100 stoelen en zal 'de TheaterHangaar' heten. Op 30 oktober 2010 zal de Soldaat van Oranje er in première gaan. Op het terrein ondertekenden de betrokken partijen de huurovereenkomst. Jack de Vries droeg de sleutel van het terrein symbolisch over aan regisseur Theu Boermans.

Raakvlak

Een van de redenen waarom de Vries zich sterk maakt voor de samenwerking, is dat Soldaat van Oranje veel raakvlakken heeft met de krijgsmacht: "Een belangrijk element bij Defensie is kameraadschap. Deze waarde is ook terug te vinden in de musical Soldaat van Oranje."

In de voormalig vliegtuighangar zullen zometeen ook verschillende foyers, een brasserie en een volwaardig restaurant te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 maart 2010 - 741

Dit past bij 'Speelhal voor Soldaat van Oranje'