Chinees restaurant in Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Arnhems museum open vanaf 1 april

31 maart 2010 Cultuur Arnhem, Gelderland Een Chinees restaurant opent vandaag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de deuren. Verwacht geen bami speciaal of een loempia, want het restaurant is enkel een impressie van een Chinese toko uit de jaren zestig.

Het Chinese restaurant maakt deel uit van de thematentoonstelling Verhalen van Immigranten die tot en met oktober in het museum te zien is. Het restaurant lijkt een exacte kopie te zijn van een Chinees restaurant uit de jaren zestig. Toen waren dit soort eetgelegenheden nog nieuw in Nederland.

"Dankzij de Chinezen gingen de Nederlanders in de jaren vijftig en zestig voor het eerst massaal uit eten en is 'naar de Chinees' gaan een begrip geworden", vertelt een woordvoerster van het Nederlands Openluchtmuseum.

Het Chinees restaurant is te vinden in de Zaanse Buurt van het openluchtmuseum. De Chinese gemeenschap in Nederland heeft geholpen met het verzamelen van de verschillende stukken voor in de eetgelegenheid. In het restaurant is een video te zien van een Chinese restauranthouder, die zelf jarenlang een restaurant had in Amsterdam.

Het Nederlands Openluchtmuseum opent morgen weer haar zomerdeuren voor het publiek. Dan opent ook de tentoonstelling met aandacht voor Turkse, Marokkaanse en Surinaamse immigranten.

China

In Nederland en België zijn veel uitstapjes voor mensen die geïnteresseerd zijn in China. In Brussel zijn de Musea van het Verre Oosten te bezoeken. Deze musea bieden een reis naar de kunst en architectuur van het Verre Oosten. Of ga naar China Town Holland in Beverwijk: de grootste overdekte bazaar van Europa met 180 Chinese winkels en restaurants. Een rijsttafel eten aan boord van een partyschip? De Rotterdamse Chinaboat combineert beide elementen voor een vaste, lage prijs. In het Museum Volkenkunde is ook een plek voor de Chinese cultuur.

Een overzicht van alle Nederlandse en Belgische musea is te vinden op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-03-18 08:02:30 - 3637