1

Wolfgang Wagner overleden

Oud-directeur Bayreuther Festspiele sterft op 90-jarige leeftijd

Nieuws door

archief oud artikel 22 maart 2010 Showbizz Wolfgang Wagner, die jarenlang artistiek leider en directeur van de Bayreuther Festspiele was, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dit meldt een woordvoerder van het jaarlijkse Duitse muziekfestival.

Wagner was de kleinzoon van de beroemde componist Richard Wagner. Daarom zag hij het als een eer om directeur te worden van de Bayreuther Festspiele. Van 1951 tot 2008 leidde hij dit grote muziek- en theaterfestival. De Bayreuther Festspiele is een succes in binnen- en buitenland. Het zegt al genoeg dat er een wachttijd van gemiddeld tien jaar is om een festival bij te wonen.

Tijdens de Bayreuther Festspiele wordt operawerk van Richard Wagner uitgevoerd in het Bayreuther Festispielhaus. Kaarten zijn al verkrijgbaar voor zestien euro, zodat arm en rijk kunnen genieten van het werk van Wagner. Wolfgang Wagner leidde de Festspiele met ijzeren hand. Sinds 2009 houden de zussen Katharina Wagner en Eva Wagner-Pasquier de touwtjes in handen. Het jongere management maakt veelvuldig gebruik van nieuwe media, zoals podcasting, live streams en public viewing.

Fan van opera's

Naast directeur van de Bayreuther Festspiele had Wolfgang Wagner een passie voor opera's. Hij was zelf operaregisseur en decorontwerper.

Wagner trouwde tweemaal en kreeg drie kinderen: Eva Wagner-Pasquier (65 jaar), Gottfried Wagner (63 jaar) en Katharina Wagner (32 jaar).

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 maart 2010 - 208

Dit past bij 'Wolfgang Wagner overleden'