1

Dode vogels spoelen aan op Wadden

Onderzoekers vogelen het mysterie uit

Utropia Nieuws door

archief oud artikel 23 maart 2010 Natuur Texel, Noord-Holland Op de waddeneilanden Texel en Vlieland spoelen de laatste dagen dode zeevogels aan. De vogels zijn besmeurd met een kleverige substantie. Het is nog niet bekend wat deze kleverige substantie is. Het Texelse onderzoeksinstituut NIOZ onderzoekt de herkomst en de aard van de stof.

De exacte locatie van de vervuiling is nog niet getraceerd. Momenteel proberen de Kustwacht en Rijkswaterstaat de bron te lokaliseren.

De aangespoelde zeevogels zijn vooral alken, zeekoeten en noordse stormvogels. Deze noordelijke vogels leven boven open zee. Het feit dat ze nu aanspoelen is een teken dat er iets goed mis is.

Vogeluitje

Voor vogelliefhebbers zijn er genoeg interessante uitjes in Nederland. Kom eens kijken in Utropia, een overdekte tuin van een vierkante kilometer groot in Middelburg. Er vliegen veel bijzondere, exotische vogels rond, zoals toekans en papagaaiensoorten.

Altijd al eens vogels willen spotten? Vogelexpert Nico de Haan neemt mensen mee de natuur in. De favoriete gebieden van De Haan zijn Texel en de Oostvaardersplassen. Ook neemt hij regelmatig een kijkje in het Lauwersmeergebied. Ga met hem mee en geniet van de Nederlandse natuur.

Natuurmonumenten

Een dagje uit in de natuur? Neem een kijkje op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:27:39 · Gepubliceerd: 23 maart 2010 - 343