Komt een vrouw bij de Dokter is grote winnaar

Nieuws door

Uitslag Rembrandt Awards niet verrassend

23 maart 2010 Showbizz Amsterdam, Noord-Holland De verwachtingen waren hooggespannen, maar eigenlijk wist iedereen het van tevoren al: Komt een vrouw bij de Dokter is de grote winnaar van de Film 1 Rembrandt Awards.

De productie van Reinout Oerlemans won de awards voor beste Nederlandse film, beste actrice Carice van Houten, beste filmmuziek (Love over Healing van Kane) en beste acteur Barry Atsma. Met deze overwinning heeft Atsma wel verloren van zichzelf. Hij was namelijk ook genomineerd voor zijn rol in De Storm. Maar twee keer winnen is onmogelijk. "Ik heb verloren van die klootzak van een Barry Atsma in De Storm. Een slechte acteur. Hij verdiende het niet", grapt de acteur op Nu.nl.

DagjeWeg.NL schreef al eerder over de nominaties van de Rembrandt Awards.

Buitenlandse filmwereld

Ook de buitenlandse filmwereld werd door het Nederlandse publiek overladen met prijzen. Avatar won in de categorie beste buitenlandse film. Sandra Bullock won in de categorie beste buitenlandse actrice voor haar rol in de komedie The Proposal. Brad Pitt werd uitgeroepen tot beste buitenlandse acteur voor zijn rol in The Curious Case of Benjamin Button. De titel beste dvd ging naar Harry Potter and the Half-Blood Prince.

De uitreiking vond, heel toepasselijk, plaats in de Escape aan het Rembrandtplein.

Lees de uitslagen van de Rembrandt Awards op de website van Film1.

Trailer Komt een vrouw bij de Dokter

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-23 10:46:11 - 298