Trek er kidsproof op uit

Texel Yurts |  deel via WhatsApp | Recensie door

Tientallen leuke uitjes voor kinderen én ouders

24 maart 2010 Het kan zo leuk zijn; terwijl de ouders genieten van een stukje zalm en een glaasje witte wijn, zijn de kinderen druk bezig met kleurpotloden en tekenen er vrolijk op los. Maar helaas is dit meer droom, dan werkelijkheid en liggen de kleurpotloden zo aan de andere kant van het restaurant. De oplossing: het boekje Kidsproof Weekendje Weg. Een boekje met allerlei leuke uitjes voor kinderen en allemaal kidsproof!

Het boekje is geschreven door vrouwen met en zonder kinderen. Vrouwen die houden van reizen en bijzondere plekken ontdekken. Hun favorieten: kamperen op Terschelling, Afrika verkennen of een tochtje naar het Limburgse heuvellandschap. Met dit boekje bewijzen ze dat alles met kinderen mogelijk is. Zelfs een stedentrip naar Antwerpen. DagjeWeg.NL zet wat bijzondere uitjes op een rijtje.

Aan het water

Een uitje naar Texel is voor kinderen al één groot avontuur. Met de boot vanaf Den Helder de Waddenzee over, terwijl de wind lekker door de haren waait. De Texel Yurts maken het avontuur nog spannender. Een yurt is een woontent uit Mongolië, met tapijten, huiden en vachten op de houten vloer. Kinderen voelen zich echte indianen en papa en mama gaan ook lekker back to basic.

In het bos

Kinderen gaan op reis met Pipo de Clown in één van de twaalf woonwagens op de weilanden van het Boheems Paradijs. Elke woonwagen heeft een eigen thema; van zigeunerstijl tot een bonte wagen met gehaakte kleden, kitscherige lampen en een retro bloemenservies. Kinderen ravotten met shetlandpony Tarzan en met fietsen en tractors mogen ze zelf op avontuur.

In de stad

Genieten van luxe en van het Vondelpark? En dat met kinderen? Het kan bij Hotel Vondel. Het hotel bevindt zich in zeven statige herenpanden aan de Vondelstraat. Deze luxe wekt allesbehalve het vermoeden dat het hotel super kidsproof is. Schijn bedriegt, dat blijkt weer eens. Oppasservice, kindergerechten op de kaart en een familiesuite met tussendeuren. Overdag is het heerlijk picknicken in het Vondelpark of ravotten in de speeltuin.

Bij de boer

Helemaal spannend, overnachten in een bunker. Geen echte bunker, maar zogenaamde liniehutten. De hutten van De Boerenstee bevinden zich op een melkveebedrijf en zijn geïnspireerd op de bunkers in de Grebbelinie. Kinderen spelen verstoppertje achter de wallen of kruipen veilig in de bunker om zich te verschuilen tegen de vijand. Hun fantasie neemt de vrije loop en ouders genieten van de rust.

Naast adresjes voor verschillende omgevingen zijn er ook allerlei andere handige tips. Zoals erop uit met een gehandicapt kind, kidsproof strandtenten of tips voor 's avonds. DagjeWeg.NL is overtuigd en raadt dit boekje alle jonge gezinnen aan. Want tijdens een kidsproof weekendje weg ravotten kinderen er vrolijk op los en genieten ouders van elkaar!

DagjeWeg.NL-beoordeling:

Win nu het boekje Kidsproof Weekendje Weg! DagjeWeg.NL mag 10 exemplaren verloten! Doe mee en win!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:44:21 · Gepubliceerd: 2010-03-23 14:54:07 - 1527