Vier het weekend!

Beleef het leukste stadsevenement van Nederland

Schilderen in Amersfoort Redactioneel door

archief oud artikel 26 maart 2010 Zachtjes streelde de zon onze huid en overmoedig gooiden we de winterjassen massaal in de kast. Het is lente! Het weekend is weer wat minder zonnig, maar daarom niet minder feestelijk. Een festival, een schilderworkshop; DagjeWeg.NL luidt het weekend in!

Festival

In Utrecht begint het festivalseizoen met het leukste stadsevenement van Nederland. Festival Tweetakt brengt wervelend jeugdtheater op verschillende locaties in de stad. Maar liefst veertig voorstellingen wachten op een enthousiast publiek. Het festival begon op 20 maart en eindigt dit weekend. Geniet nog even van de vele voorstellingen voor zowel volwassenen, als kinderen. Wat dacht je van Shaffy voor kinderen, een swingend concert in het muziektheater? Of voel de beklemmende passie in Woeste Hoogten, rusteloze zielen naar het boek Wuthering Heights van Emily Brönte. In het festivalcentrum het Neude drinkt iedereen een drankje, geniet van muziek of waagt zich aan de uitzonderlijke games. Genoeg te beleven!

Creatief

Kinderen wagen zich aan de schilderkunst in Amersfoort. Nu eens niet met vingerverf, maar echte acrylverf. Kleuren mengen, werken met schaduw en verhoudingen. Tijdens deze workshop op zaterdag 27 maart krijgen kinderen en jongeren van 7 tot 15 jaar de fijne kneepjes van het schilderen onder de knie. Vooral kinderen die al een beetje kunnen schilderen genieten van deze workshop. Materialen zijn inbegrepen. Snel aanmelden! Bel: +31 (0)6 123 98334 of mail masja.verpoort@live.nl Meer workshops bij Muriel-Art.

Uitmarkt het Groene Hart.

Begin de lente midden in de natuur. Op de Uitmarkt Krimpenerwaard op 27 maart in de Berkenwoudse polder kiezen bezoekers uit diverse activiteiten. Doe mee aan de natuurexcursies of neem een hapje boerenkaas. Jong en oud doet een poging tot boogschieten en krijgt informatie over snorkelen en duiken. Zo doet iedereen inspiratie op voor een zomer in de natuur. Bovendien krijgen de bezoekers ook veel over gezonde voeding, de geschiedenis van waterbeheersing en biologische moestuinen. Een lekker dagje eropuit en het is nog gratis ook!

Kijk voor meer inspiratie op de UITagenda van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 maart 2010 - 203