Nieuw museum in Renkumse school

Leerlingen creëren een kunstparadijs

Nieuws door

archief oud artikel 30 maart 2010 Opmerkelijk Renkum, Gelderland Kunstwerken in de stijl van COBRA, toekomstige bruggen en gesoldeerde beeldhouwwerken: Renkum heeft een nieuw museum. Het museum is gevestigd in de Airborneschool.

Het museum voor Kunst en Techniek, zo heet de nieuwste aanwinst in Renkum. Overal op school zijn kunstwerken te zien, gemaakt door de leerlingen van de Airborneschool. De leerlingen hebben niet alleen de verschillende kunstvoorwerpen gemaakt; ze hebben ook het museum bedacht en ingericht. Ze geven zelfs rondleidingen.

De kunstenaars kregen hulp van het team van het Milieu Educatie Centrum. De kinderen mochten experimenten en materialen lenen om te gebruiken in het museum.

In totaal studeerden, schetsten en werkten de leerlingen van de Airborneschool drie weken om het museum te bouwen. In de ochtend kregen ze gewoon les, in de middag werd er gewerkt aan het museum. Nu alles af is, zit er een stukje van ieder kind van de Airborneschool in het museum.

Het museum bezoeken? Helaas is de tentoonstelling alleen geopend voor ouders en familieleden.

Het project van de Airborneschool is erg interessant en de ideale manier om kinderen te laten zien hoe belangrijk kunst is. Het kunstproject is een goed idee voor andere scholen, bijvoorbeeld ter vervanging van de jaarlijkse musical.

Een dagje uit naar een museum? Kijk eens op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 maart 2010 - 188

Dit past bij 'Nieuw museum in Renkumse school'