Overvloed aan Tupperware

Gemeentemuseum Den Haag |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag: Tupperware

30 maart 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Plastic bakjes, bekers en trommels spelen de hoofdrol tijdens een zogenaamde Tupperware party. In het Gemeentemuseum Den Haag viert het kleurrijke plastic vanaf zaterdag ook een feestje. Tot en met 15 augustus is een tentoonstelling te zien met originele producten en verpakkingen.

Earl Tupper begon in 1945 met de ontwikkeling van Tupperware. In de eerste kunststof bakjes werd voedsel luchtdicht bewaard. Om deze bakjes aan de man te brengen bedacht medewerkster Brownie Wise de Tupperware party. Vrouwen nodigden vriendinnen thuis uit, waar een consulent uitleg gaf over de producten. Dit concept boekte groot succes.

De gastvrouw verdiende geld aan de behaalde omzet tijdens de party. Het Gemeentemuseum in Den Haag laat zien hoe de vrouw door dit concept zelfstandiger werd. De tentoonstelling omvat producten uit de jaren 40, 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook originele advertenties en verpakkingen zijn te zien.

Tupperware is in bijna 100 landen te koop. In Duitsland is de omzet het grootst. De bekendste producten zijn de kunststof schalen en bakjes, maar het assortiment is de laatste jaren enorm uitgebreid, met onder meer keukengerei en messen.

Organiseer zelf een Tupperware party!

Lees meer nieuws over musea op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-30 09:17:09 - 719