Blijdorp fopt bezoekers

Diergaarde Blijdorp | Nieuws door

Muilkorfen haaien blijkt 1 april grap te zijn

2 april 2010 Natuur Rotterdam, Noord-Holland Diergaarde Blijdorp muilkorfde gisteren de eerste haaien. Ten minste, dat was de organisatie van plan. Veel media en bezoekers tuinden in de grap van Diergaarde Blijdorp.

Een aantal zwartpunthaaien in het haaienbassin aten regelmatig medebewoners. Om dit tegen te gaan bedacht de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp een perfecte strategie: het muilkorven van de dieren. "Het muilkorfje laat voldoende water door om de haai te laten ademen, maar weerhoudt het dier om een hapje te nemen uit de school valse haringen", aldus een woordvoerder van Diergaarde Blijdorp.

Bezoekers keken gisteren hoe twee duikers het water in gingen om de haaien te muilkorven. Het kwartje viel toen één van de duikers met een clownsneus en een bordje voor het raam verscheen. Op het bordje pronkte '1 april'.

Op DagjeWeg.NL verscheen op 31 maart een nieuwsbericht over de muilkorving. In het nieuwsbericht was te lezen dat DagjeWeg.NL Blijdorp ging boycotten in verband met de mishandeling. Hoewel enkele bezoekers direct wisten dat het om een 1 april grap ging, waren anderen nog niet overtuigd. Gefopt!

Een dagje naar de dierentuin? Kijk eens op DagjeWeg.NL!
Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-02 08:38:07 - 751