Genieten als een Bourgondiër

Uitstapjes om je vingers bij af te likken

Herberg de Rustende Jager - culinair in Drenthe Redactioneel door

7 april 2010 bijgewerkt: 9 oktober 2018 De klok slaat zes uur. Ineens verstoort een knorrend geluid de rust: etenstijd! Nuchtere Nederlanders houden van een driekleurig palet op hun bord: aardappels, vlees en groenten. Maar het mag wel wat creatiever. Eten zoals in de Himalaya, zelf bonbons maken of als toetje een tropische cocktail? DagjeWeg.NL zet wat culinaire hoogstandjes op een rij.

Noord   Oost   Zuid   West

Noord

Herberg de Rustende jager

Hotel Restaurant de Rustende Jager is de ideale basis voor een heerlijk weekend Drenthe. De herberg is in 2009 verbouwd en is nu nog mooier dan eerst. Het restaurant en de hotelkamers ademen de rustieke sfeer, die zo typerend is voor deze omgeving. Geen haast en geen files, maar weldadige rust en ontspannen fiets- of wandeltochten. De drie- en vierdaagse arrangementen van De Rustende Jager zijn inclusief overnachtingen en een heerlijk diner.

Restaurant Diga

Waan je in mediterraans Italië tijdens een etentje in het Amsterdamse restaurant Diga. De kok zorgt dat het eten niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook nog eens prachtig uitziet! Wekelijks wordt een nieuw, verrassend menu samengesteld. Gebaseerd op dagverse, biologische ingrediënten van het seizoen. Geniet na een bijzonder diner van een tropische cocktail. De cocktailbar van Diga won een half jaar na de opening de prijs Beste Bar van Nederland. Dat belooft wat!

Oost

Restaurant 't Vonder

Zin in een vakantie? Maar niet al te ver weg? Denk dan eens aan Giethoorn. Dit pittoreske plaatsje wordt niet voor niets het Venetië van Nederland genoemd. Tijdens een etentje in Café Restaurant 't Vonder ontdek je waarom. Allerlei bruggetjes en volop water zorgen voor de Italiaanse uitstraling. Maar het kan nog multicultureler. Tijdens een muzikale workshop ontdek je de Australische digeridoo, de Indiase siter en de Afrikaanse kalimba. Maak muziek en geniet daarna op het terras van heerlijk eten en van Giethoorn!

Bonbon Atelier A3

Bonbons, pralines, truffels en prachtige chocolade kunstwerken. Loopt het water je al in de mond? In het Bonbon Atelier A3 bereiden drie chocolatiers de heerlijkste verwennerijen van het bruine goud. De oprichter van het atelier, Adrie Ras, organiseerde in 2001 zelfs een chocoladefestival! Hoe ver kan de liefde gaan? Iedereen kan genieten van het ambachtelijke proces van chocolade maken, want de chocolatiers geven demonstraties. Kijk het kunstje af en wie weet staat u volgend jaar in het atelier!

Zuid

Restaurant Le Défi

Eten is ontdekken en dat weten ze ook bij restaurant Le Défi, wat uitdaging betekent. De koks houden van experimenteren met smaak. Zoals zure limoen en pittige peper. Le Défi kookt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten uit de hele wereld. Daarbij staan dagverse producten en een ambachtelijk bereiding hoog in het vaandel. De koks hebben ervaring in restaurants met Michelinsterren. Na een etentje nog niet naar huis? Blijf dan lekker slapen in één van de luxe hotelkamers met stort- of massagedouche.

Groot Café Sjiek in Nijmegen

Uit eten gaan is leuk, maar twee uur in dezelfde ruimte kan een beetje saai worden. Denk daarom eens aan het arrangement 'Happen en Stappen' in Nijmegen. Na het voorgerecht wandel je naar het volgende restaurant om te genieten van het hoofdgerecht en daarna is het snel doorstappen voor het nagerecht. Zo zie je nog eens wat van de stad. En nog een leuk voordeel: door al dat wandelen zijn de calorieën er zo weer af! Groot Café Sjiek in Nijmegen heeft ook andere arrangementen, zoals een Spaanse dansworkshop of tapas maken.

West

Himalyan Restaurant

Een Italiaanse pizza, Chinese Foe Yong Hai, of Franse frietjes. Wat eten betreft gaat de Nederlandse menukaart over grenzen. Maar ooit gehoord van een restaurant dat eten uit de Himalaya serveert? Restaurant Himalayan is het eerste restaurant in Den Haag met Himalayaanse gerechten. De menukaart bevat gerechten uit Nepal, India en Bhutaan. Een goed voorbeeld van een echt Himalayaans voorgerecht is Momo: traditionele Himalayan deegballetjes met kip of groente, om je vingers bij af te likken!

Restaurant De Belastingdienst

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Wat heeft dit nou met eten te maken? Bij restaurant De Belastingdienst staat alles in het teken van belastingen. De keuken biedt een kwaliteit die de crisis even doet vergeten. En de minister van kookzaken maakt het vooral leuker en lekkerder. Bij de afdeling toeslagen is het genieten van een lekker drankje en de menukaart is verdeeld in verschillende heffingen. Maar zo saai als het klinkt, het eten is om je vingers er bij af te likken. Wat te denken van een heerlijke botervis met beurre Blanc en als toetje een Luikse wafel met witte chocolade mousse? Smullen maar!

Lik uw vingers af bij het zien van nog veel meer restaurants op de culinaire pagina van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:42:52 · Gepubliceerd: 7 april 2010 - 1415