Boevenbus klaar voor actie

Gevangenismuseum Veenhuizen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Restauratie eerste boevenbus Gevangenismuseum voltooid

7 april 2010 Toerisme Veenhuizen, Drenthe De drie Boevenbussen van het Gevangenismuseum in Veenhuizen snakten naar een fikse opknapbeurt, maar hier was geen geld voor. Na een noodoproep van het museum schoot het VSBfonds toe met financiële hulp. Inmiddels rijdt de eerste bus volledig gerestaureerd rond.

Benieuwd hoe een gevangene zich voelt? Bezoekers van het Gevangenismuseum in Veenhuizen doen tijdens een ritje in de Boevenbus een korte criminele ervaring op. Afgelopen zomer deed het museum een noodoproep om de drie Boevenbussen te restaureren. Alledrie waren ze hard aan onderhoud toe, maar het museum had hier geen geld voor. Een financiële bijdrage van het VSBfonds bood uitkomst.

VSBfonds

Het VSBfonds zet zich in voor de kwaliteit van de Nederlandse samenleving door projecten te ondersteunen, die hier aan bijdragen. Sinds 1990 heeft het fonds al ruim 525 miljoen euro uitgegeven aan verschillende projecten en initiatieven. Omdat er nergens in Nederland soortgelijke bussen rondrijden verdienden de Boevenbussen de steun van het VSBfonds.

Boevenbussen

Ook de tweede Boevenbus maakt snel een ritje naar de garage. Alleen voor de derde bus zoekt het museum nog naar sponsors. De Boevenbussen zijn 25 jaar geleden speciaal voor justitie gemaakt om gedetineerden te vervoeren. Het Gevangenismuseum gebruikt de bussen voor rondritten door Veenhuizen.

Meer nieuws over museums op Dagjeweg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-07 14:48:20 - 370