1

Balletje trappen in Boijmans Van Beuningen

Museum koopt 'voetbalkooi' van Duitse kunstenaar Olaf Nicolai

Museum Boijmans Van Beuningen Nieuws door

archief oud artikel 7 april 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Apollo, beter bekend als de 'voetbalkooi', heeft een vaste standplaats gevonden in Museum Boijmans Van Beuningen. Met een bijdrage van het H+F Mecenaat van Han Nefkens kocht het museum het kunstwerk van de Duitse kunstenaar Olaf Nicolai.

Al sinds 2008 siert de Apollo de binnenplaats van Museum Boijmans Van Beuningen. Bezoekers kunnen in de kooi een balletje trappen. Door de spiegels in het kunstwerk heeft dit een bijzonder effect. Elke beweging van de speler wordt gereflecteerd en lijkt daardoor stil te staan. De Apollo is speciaal gemaakt voor de binnenplaats van het museum.

Olaf Nicolai

Tegelijkertijd met deze aankoop verschijnt ook een kunstenaarspublicatie van Olaf Nicolai over de achtergronden van de Apollo. Olaf Nicolai woont en werkt in Berlijn. Sinds het begin van de jaren negentig werd zijn werk in internationale groeps- en solotentoonstellingen getoond. Nicolai hield zich in andere kunstwerken ook al met voetbal bezig.

H+F Mecenaat

Het H+F Mecenaat is een samenwerking tussen de kunstverzamelaar Han Nefkens en het Museum Boijmans Van Beuningen. Door deze samenwerking is het museum is staat om kunstwerken aan te kopen. Han Nefkens bezit de H+F Collection, een verzameling van hedendaagse kunst. Deze collectie bevindt zich in verschillende musea, waaronder in het Museum Boijmans Van Beuningen.

Meer nieuws over musea op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 april 2010 - 493