Prairiehonden wennen aan het zonnetje

Faunapark Flakkee onthult nieuwe inwoners

Faunapark Flakkee Nieuws door

archief oud artikel 8 april 2010 Natuur Nieuwe-Tonge, Zuid-Holland De prairiehonden in Faunapark Flakkee genieten in hun nieuwe verblijf van het voorjaarszonnetje. Vorige week verhuisde het trio van Diergaarde Blijdorp naar het park in Nieuwe-Tonge.

Afgelopen weekend opende Faunapark Flakkee haar deuren. Voor bezoekers was dit de ideale gelegenheid om de prairiehonden in hun nieuwe verblijf te bezichtigen. De dieren moesten de eerste paar dagen wennen aan hun nieuwe verblijf. Gelukkig zijn prairiehonden nieuwsgierige dieren, dus al snel stond het eerste dier op een heuvel om zich heen te kijken.

Blaffende eekhoorn

Wie de naam prairiehond hoort, denkt waarschijnlijk aan een soort kruising tussen een coyote, een hyena en een hond. Helemaal mis! Prairiehonden zijn namelijk een soort eekhoorns. Het grote verschil met eekhoorns is dat prairiehonden blaffende geluiden maken, zoals een hond.

Leefgedrag

Prairiehonden leven het grootste deel van de dag bovengronds. Ze eten planten, wortels, gras en zaden. Ook spelen ze met elkaar en gaan ze uitgebreid in bad. Als er roofdieren in de buurt zijn, trekken de diertjes zich snel terug. Ze alarmeren hun soortgenoten door heftig te piepen. Vervolgens verdwijnen de prairiehonden onder de grond.

Faunapark Flakkee

In Faunapark Flakkee wonen meer bijzondere dieren, zoals uilen, roofvogels, struisvogels, lama's, papegaaien. In een mooi aangelegd park van 25.000 vierkante meter vol flora en fauna is het goed vertoeven op een zomerse dag.

Naar een dierentuin? Kijk op DagjeWeg.NL voor leuke tips!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 april 2010 - 577