Caro Emerald wint 3FM Serious Talent Award

Zangeres zingt zichzelf naar de top

Nieuws door

archief oud artikel 12 april 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het houdt maar niet op met de prijzenwaterval voor zangeres Caro Emerald. Vorige week won ze al de Schaal van Rigter voor de meest gedraaide Nederlandse productie op 3FM. Gisteren bezorgde haar stem Emerald de 3FM Serious Talent Award.

Andere kanshebbers waren Destine, Go Back To The Zoo, Valerius en Flinke Namen. Maar Emerald zong zich naar de overwinning. Caro Emerald ontving de Award uit handen van de winnares van vorig jaar, Giovanca.

"Caro Emerald is zonder twijfel een van de grootste talenten van dit jaar. In juli 2009 werd ze tot 3FM Serious Talent benoemd en daarna heeft haar carrière echt een vlucht genomen. Bij 3FM zijn we erg trots op zo’n succesvol Serious Talent", aldus de radiozender.

Maar de felicitaties gaan door. Donderdag maakt Emerald kans op drie 3FM Awards. Ze is genomineerd in de categorie Beste zangeres, Beste single en Beste nieuwkomer.

Lees meer nieuws over muziek op DagjeWeg.NL.

Hoe win je nou zo'n prijs?

3FM ontving in 2009 ongeveer 4500 inzendingen van artiesten in de race voor de titel. Daaruit selecteerde de radiozender twintig veelbelovende talenten. Zij mochten optreden op festivals als Noorderslag en 3FM Serious Requests en kregen veel aandacht op de radiozender. De beste wint uiteindelijk de prijs.

Caro Emerald zingt 'A Night Like This'

Caroline van der Leeuw (1981) is een Nederlandse zangeres, beter bekend onder haar artiestennaam Caro Emerald. Ze kreeg met haar single Back it up die op 6 juli 2009 uitkwam bekendheid, die nog sterk toenam nadat het nummer in week 32 tot 3FM Megahit werd uitgeroepen. Bron Wikipedia.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 april 2010 - 1120

Dit past bij 'Caro Emerald wint 3FM Serious Talent Award'