1

Eerbetoon aan Jackson in HMH

Nederlandse artiesten samen op het podium

Nieuws door

archief oud artikel 13 april 2010 Showbizz Amsterdam, Noord-Holland Op 25 juni treden Nederlandse artiesten op in de Heineken Music Hall om Michael Jackson te eren. Het muzikale eerbetoon kent optredens van Ali B, 3JS, Berget Lewis, Hind, Do, Daniel Boissevain, Jim Bakkum, Laura Vlasblom, Lois Lane en Nurlaila Karim.

De 'We All Love Michael'-show duurt ruim twee uur. Tijdens de show zijn alle bekende nummers van Michael Jackson te horen. Beat It, Billie Jean en natuurlijk ook Thriller. De vraag is: wie gaat welk nummer doen? De organisatie laat ons nog even in spanning.

Het concert wordt georganiseerd met het Wereld Natuur Fonds. "De natuurbeschermingsorganisatie stelt opnames ter beschikking van de mooie, maar kwetsbare natuur op onze planeet", vertelt een woordvoerder van het fonds. "De beelden worden gebruikt om Jacksons hits waarin het belang van een levende aarde centraal staat, te ondersteunen."

Michael Jackson

Michael Jackson (1958) brak samen met zijn broers door met hits als 'I Want You Back', 'I'll Be There' en 'ABC'. Iedereen zag al snel het uitzonderlijke talent van Jackson en als jongen van dertien brak hij door met 'Ben'. Tijdens de opnames van The Wiz in 1977 leerde Jackson producer Quincy Jones kennen. Jones produceerde de albums Off The Wall en Thriller. Beide albums scoorden zeer goed. Jackson werd een ster in binnen- en buitenland.

De jaren '90 waren woelige jaren, maar Jackson bleef een wereldster. Met gigantische hits als 'They Don't Care About Us', 'Blood on the Dance Floor', 'Stranger in Moscow' en 'Black Or White' stak de zanger met kop en schouders boven de rest uit.

In 2001 verscheen Jacksons laatste album - Invincible - met een diversiteit aan nummers. 'You Rock My World' blijft een parel. Helaas ontstond er een ruzie tussen platenmaatschappij Sony en Jackson. Uiteindelijk werd Invincible nauwelijks gepromoot. Toch werden er twaalf miljoen exemplaren verkocht. De laatste jaren werd gepraat over een nieuw album, maar verder dan wat uitgelekte nummers (o.a. 'Hold My Hand' met Akon) kwam het niet. De King of Pop stierf op 25 juni aan een overdosis propofol.

DagjeWeg.NL is de plek waar je al het nieuws vindt over Michael Jackson. Bekijk ons nieuwsarchief!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 april 2010 - 328

Dit past bij 'Eerbetoon aan Jackson in HMH'