1

Boijmans van Beuningen gaat onder water

Nieuwe tentoonstellingsruimte in een onderzeebootloods

Musem Boijmans van Beuningen Nieuws door

archief oud artikel 14 april 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland De Rotterdamse haven krijgt steeds meer gezichten. Museum Boijmans van Beuningen breidt namelijk uit met een nieuwe tentoonstellingsruimte in een leegstaande onderzeebootloods. Eind mei opent daar de eerste expositie.

Havenbedrijf Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen richten samen de leegstaande onderzeebootloods in als tentoonstellingsruimte. Deze loods in de Rotterdamse haven wordt de grootste tentoonstellingsruimte van Nederland.

Atelier Van Lieshout is de eerste exposant die de ruimte mag uitproberen.Tot en met 26 september is de loods van 5000 vierkante meter de locatie van de tentoonstelling Infernopolis. Daarna wordt de loods iedere zomer heropend voor een nieuwe expositie van een nieuwe kunstenaar.

De tentoonstelling van Atelier Van Lieshout heeft de grote ruimte hard nodig. Twee enorme installaties krijgen een plekje in de loods. De installaties De Technocraat en Cradle to Cradle laten de mens een onderdeel of het resultaat zijn van een extreem recycling proces. Ook zijn er allerlei sculpturen te zien.

Havenbedrijf Rotterdam kwam met het idee om de verlaten onderzeebootloods te gebruiken voor kunst. "De haven is niet alleen een plaats voor industrie en overslag van goederen, maar kent veel meer gezichten", zegt een woordvoerder van het havenbedrijf.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 april 2010 - 378