1

Grachtenfestival gaat toch door

Grote sponsor maakt festival klassieke muziek mogelijk

Grachtenfestival Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 14 april 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Na twaalf edities van het Amsterdamse Grachtenfestival leek het einde nabij. Zonder twee hoofdsponsors kwam de financiering van het evenement dit jaar niet rond. Een genereuze bijdrage van het SNS Reaal Fonds biedt uitkomst.

Van 14 tot en met 22 augustus kunnen bezoekers genieten van klassieke muziek. Verschillende plaatsen in Amsterdam zijn dan het podium van het Grachtenfestival. Eind vorig jaar zag het er niet rooskleurig uit voor de directie en het bestuur van het festival. Door de economische recessie staakten twee grote sponsors hun financiële bijdrage.

Het SNS Reaal Fonds vindt het festival erg belangrijk en besloot te hulp te schieten. Ook andere sponsors leverden een extra bijdrage. Het Grachtenfestival markeert het begin van het seizoen van de klassieke muziek. Beroemde solisten en ensembles stellen een concertprogramma samen met ieder jaar een ander thema. Ook jong talent schittert op de podia. Voor kinderen is er het Kindergrachtenfestival.

Zin om iets leuks te doen? Kijk dan eens op de uitagenda van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 april 2010 - 130