1

Rhederhof mooiste pand van Nederland

Jury zwicht voor originele stenen

Lees meer nieuws over landhuizen op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 15 april 2010 Cultuur Rheden, Gelderland Landhuis Rhederhof in Rheden is woensdag uitgeroepen tot Mooiste Pand van Nederland. Althans, in het gelijknamige SBS6-programma. De afgelopen weken streden veel panden uit heel het land om de felbegeerde titel, en om 1 miljoen euro opknapgeld.

De titel en de 1 miljoen euro gaan naar Rhederhof vanwege de authentieke staat van het gebouw. De originele stenen van de bouw in de negentiende eeuw zitten er nog in. "Daarnaast is het ook gewoon een mooi gebouw, en daar gaat het uiteindelijk om", aldus jurylid Karel Loeff. De finale werd woensdagavond live op SBS6 uitgezonden. De andere finalist was herberg en voormalig poptempel De Waakzaamheid in Koog aan de Zaan.

De uitbaters van Landhuis Rhederhof weten al precies wat ze met het miljoen gaan doen. Het hele huis en de tuinen worden gerestaureerd. Daarnaast komt het landhuis, dat achter bomen staat en vanaf de weg niet te zien is, vrij te liggen.

800.000 mensen keken naar de live uitgezonden finale. Fans van de panden konden tijdens de uitzending hun favoriet sms'en.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 april 2010 - 1049