1

Koningin haalt trein uit Spoorwegmuseum

Koningin reist per trein naar Denemarken

Spoorwegmuseum Nieuws door

archief oud artikel 16 april 2010 Opmerkelijk Woensdag werd de SR10 feestelijk onthaald in het Spoorwegmuseum, maar het feest was van korte duur. Koningin Beatrix vertrok gisteren met de koninklijke trein naar Denemarken, vanwege het gesloten luchtruim boven Nederland.

"Ze had de trein woensdag speciaal gebracht voor de tentoonstelling en gisteren kwamen ze hem alweer ophalen." vertelt Evertjan de Rooij van het Spoorwegmuseum. "We hadden hier absoluut geen rekening mee gehouden, want de trein is hiervoor jarenlang niet gebruikt en is voor vijf maanden aan ons uitgeleend." De koningin zou vrijdag naar Denemarken vliegen voor de zeventigste verjaardag van koningin Margrethe. Gelukkig was de trein als laatste toegevoegd aan de tentoonstelling, dus stond het koninklijke voertuig aan de buitenkant. Hierdoor kon de trein gemakkelijk wegrijden.

Wanneer het treintoestel weer terug komt is nog onduidelijk. Prins Willem-Alexander wordt verwacht op de herdenkingsdienst van de omgekomen Poolse president Lech Kaczynski. Wanneer zijn vlucht wordt geannuleerd zal ook hij de trein nemen. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen nu helaas geen kijkje nemen in de SR10. "Het is wel jammer voor onze bezoekers, maar er zijn nog genoeg andere treinen te zien", vindt de Rooij.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 april 2010 - 580