1

Hoge kosten door IJslandse stofwolk

Bedrijfsleven ondervindt veel schade door aswolk

Vergaderen Op De Heide Nieuws door

archief oud artikel 20 april 2010 Zakelijk Schiphol, Noord-Holland Ook het bedrijfsleven heeft veel last van de IJslandse aswolk. Het vliegverkeer lag plat en vergaderingen moesten toch doorgaan. Hierdoor liep de prijs voor het gebruik van elektronische middelen hoog op.

Een woordvoerder van KPN vertelt in De Financiële Telegraaf: "Het gebruik van elektronische hulpmiddelen om vergaderingen toch door te laten gaan, neemt een behoorlijke vlucht." Noodopties voor een vergadering, zonder dat werknemers op de locatie zijn, waren snel geboren: telefonisch vergadering, een presentatie via live beeld, geluidsverbinding via internet of een videovergadering.

Ook de incentivebranche is hard getroffen door de ramp. Deze branche organiseert reizen voor het bedrijfsleven. Marijke Vink, directeur van marktleider Group & Incentive Travel in Rotterdam vertelt op de website High Profile over de lasten. "We hadden bijvoorbeeld een groep artsen in Ierland, die maandag moesten opereren in Nederland. Ze zijn op tijd terug doordat we bus- en bootvervoer hebben kunnen regelen en uiteindelijk ook plaatsen in de Eurostar, die een extra trein had ingezet."

Bron: High Profile

Gelukkig zijn er in Nederland ook allerlei vergaderlocaties. Denk eens aan Vergaderen Op De Heide, vergaderen in Fort Altena of ontspannen in Utrecht met Utrecht Events Company.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 april 2010 - 197