1

Vijf bijzondere vergaderlocaties in België

Ontdek in België leuke plekken voor je bijeenkomst of teambuilding

Bekijk alle uitstapjes in België Redactioneel door
Foto 1. Bijeenkomst in de bijzondere Luchtvaarthal. Foto: Koninklijk Legermuseum.

11 februari 2016 bijgewerkt: 13 juli 2023 Zakelijk Antwerpen, Antwerpen Je bent op zoek naar een inspirerende locatie voor een vergadering, heisessie of presentatie. Je wilt je gasten of personeel verrassen. Wat doe je dan? Kijk eens over de grens, België heeft originele vergaderlocaties, waar je met plezier aan het werk gaat. En een goed begin is het halve werk!

Meeting tussen de militairen

BRUSSEL - Het Koninklijk Legermuseum toont twaalf eeuwen militaire historie van België. Hier kun je vergaderen tussen de uniforms, wapens en maar liefst meer dan honderd vliegtuigen. In het museum kun je terecht voor allerlei soorten zakelijke bijeenkomsten, bijvoorbeeld in de Historische Zaal, waar Belgische vlaggen, zwaarden en schilderijen de muren sieren. Of kies voor de enorme Luchtvaarthal of het compacte 'Forum'.

 • Het museum ligt op loopafstand van het stadscentrum en de Europese wijk;
 • Geschikt voor groepen tussen de zestig en 2.700 personen;
 • Brussel ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Utrecht.

Congres in een kart

GENK - Karting Genk is misschien wel het beste kartcircuit van Europa. Het is sowieso het grootste outdoor circuit, waar snelheidsduivels zich op een veilige manier uitleven. Maar je kunt er ook voor kiezen om hier je vergadering of congres te houden! Onder de naam Business Fun heeft Karting Genk een sportieve formule ontwikkeld voor bedrijven: eerst een inspirerende meeting en daarna het kartcircuit op! De vergadering kan zelfs op het circuit doorgaan...

 • Inclusief uitgebreide cateringmogelijkheden, zoals een broodjesbuffet;
 • Geschikt voor groepen tot tachtig personen;
 • Genk ligt op ruim twee uur rijden vanaf Utrecht.

Conferentie onder de grond

LUIK - Op de plek waar eens de Saint-Lambertkathedraal stond, staat nu het Archéoforum. Dit is één van de grootste ondergrondse stedelijke archeologische bezienswaardigheden in Europa. Een bijzondere en inspirerende plek dus om een evenement te organiseren. De vergaderruimte onder de grond is overdag en 's avonds te huren.

 • Neem je gasten voor of na de meeting mee langs 9000 jaar geschiedenis!
 • Geschikt voor groepen tot 200 mensen voor recepties en 75 mensen voor conferenties;
 • Luik is twee en een half uur rijden vanaf Utrecht.

Vergaderen bij de koeien

BALEN - Voor stevige teambuilding ga je naar de Sint-Jozefhoeve. Dat doe je door middel van ludieke spellen die er speciaal voor ontworpen zijn, zoals 'Kippen op stok' en 'Wortelloop'. Probeer samen een kudde schapen door het parcours te leiden of vang met je team de meeste rode ballen tijdens het spel 'Vallende appels'. Alle ruimte en faciliteiten zijn op deze boerderij aanwezig voor een vergadering of seminarie op een rustgevende vergaderlocatie. Je kunt ook bij de koeien in de stal gaan zitten!

 • Werk samen aan een echt 'wei-gevoel';
 • Vergaderruimte voor groepen tot vijftig personen;
 • Balen ligt op een dikke anderhalf uur rijden vanaf Utrecht.

Teambuilding in de sauna

HERSELT - In Herselt ten slotte ligt een vergaderlocatie waar je alleen maar van kunt dromen. Hier vind je namelijke de Kalevala wellness-blokhutten, midden in het bos. Stoere hutten met een privésauna en alle ruimte om te ontspannen. Maar voordat de zalm op het vuur gaat, moet er gewerkt worden! In de blokhutten kun je in alle rust brainstormen, vergaderen of aan teambuilding doen. Er is wifi, een beamer, een flip over... en de hele groep kan ook blijven slapen.

 • Voel je als herboren na een sessie bij Kalevala;
 • Voor groepen vanaf zes personen;
 • Herselt is bijna twee uur rijden vanaf Utrecht.

Het Belgische zusje van DagjeWeg.NL heet Uitstappen.BE. Snuffel tussen alle leuke uitjes en activiteiten in België!
Foto 2. Brainstormen in de weidehut. Foto: Sint-Jozefhoeve.
Foto 3. Bijeenkomst in stijl met uitzicht op het circuit. Foto: Karting Genk.

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:37:11 · Gepubliceerd: 2016-02-05 13:59:18 - 3922


-advertentiepositie-