Kinderen gaan los in de nieuwste attracties

Sprookjeswonderland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Nieuw seizoen in attractieparken gaat spetterend van start

23 april 2010 Toerisme Ede, Gelderland Scheur door de lucht in een zweefauto in het Land van Jan Klaassen, klauter in de nieuwste attractie van Speelstad Oranje of krijg kriebels van het nieuwe piratenschip in DippieDoe. Het zomerseizoen is weer begonnen en met deze nieuwe attracties is iedereen er klaar voor! DagjeWeg.NL zet de heetste nieuwtjes op een rij.

In SchatEiland Zeumeren zit niemand stil! Met de nieuwste attracties zijn kinderen uren zoet. Ook leren ze van alles over de wereld van piraterij in de Gouden Eeuw. Met de Eiland Race spring je van plek naar plek, op zoek naar de schat. Wie die als eerste heeft gevonden, is de winnaar! De Grote Schateiland Quiz is leuk voor kinderen en hun ouders. Tien vragen over de Gouden Eeuw leveren punten op. "Degene met de meeste punten wint de edelstenen", vertelt Nicole Goossen van SchatEiland Zeumeren. Ook is er buiten steeds meer te beleven. Een nieuwe attractie op het meer zorgt voor heerlijke verkoeling!

De durfals gaan naar Walibi World. Win nu vrijkaarten voor dit spannende attractiepark!

Het Land van Jan Klaassen

Met vijf nieuwe attracties maakt Het Land van Jan Klaassen een spectaculaire start voor het nieuwe seizoen. Het is lachen geblazen met de Na-Aap. Hij trekt gekke bekken. Doe hem na en wie hem het best nadoet heeft gewonnen. In de binnenspeeltuin is er een nieuwe attractie waarbij kinderen zelf door de lucht scheuren in een zweefauto. Het lijkt Harry Potter wel! Op de twee nieuwe air-trampolines wordt iedereen een acrobaat. En in de waterspeeltuin is het lekker afkoelen op warme dagen. Pomp water uit de grond en spuit iemand kletsnat! Ook Ridder Nooitgezien is nieuw in het speelpark. Je hoort hem wel maar ziet hem niet. Wanneer je hem vindt, geloof je niet wat je ziet. Nieuwsgierig geworden? Ga dan gauw naar Het Land van Jan Klaassen.

Speelstad Oranje

Iedereen heeft plezier in Speelstad Oranje! De overdekte speeltuin staat vol met de leukste attracties, zoals een achtbaan, een piratenschip en flying cars. Vanaf juni is er ook nog een plekje voor een geweldige nieuwe attractie: een klim- en klauterparadijs! Roetsjen, klimmen, slingeren, klauteren, glijden, draaien en springen! Deze attractie is vooral leuk voor de kleintjes, en voor de kinderen die een achtbaan nog net iets te eng vinden.

In augustus komen de Pitinovs van het Russisch Staatscircus naar Speelpark Klein Zwitserland! Elke dag geven zij in de circuspiste van het Speelpark twee voorstellingen. Acrobatiek, jongleren, maar vooral veel leuke clownstreken met clowns Vova en Losja laten het publiek schateren van de lach. Het is ondertussen al de elfde keer dat deze talentvolle circusfamilie hun kunsten komt vertonen in Klein Zwitserland. Verder is het voor de kleintjes genieten in Kleuterland, met de leuke olifantenglijbaan en schommels. En de oudere kinderen gaan los in Avonturenland. Daar staat de hoogste schommel van Europa!

Toverland

Attractiepark Toverland wordt steeds magischer. In de zomer bibberen bezoekers van angst in de wildwaterschommel Scorpios. Deze wildwaterschommel ligt in de haven en brengt de bezoekers naar een hoogte van maar liefst 15 meter. Het schip schommelt in een hoek van 75 graden en dat is uniek. Meestal schommelen schepen in een hoek van zestig graden. Deze extra scherpe hoek zorgt voor veel meer kriebels in de buik van bezoekers. Tegelijk met de opening van Scorpios wordt er een paardenbaan geopend. Kinderen galopperen op een Grieks paard een parcours af langs duinen en oude bruggetjes. In de rubriek Attractieparken beoordeelde bezoekers van DagjeWeg.NL Attractiepark Toverland als beste uitstapje. 'Een erg leuk uitje voor alle leeftijden', vertelt één van de bezoekers.

Sprookjeswonderland

Deze zomer krijgt attractiepark Sprookjeswonderland hoog bezoek: Koning Arthur komt naar Enkhuizen en laat zijn beroemde zwaard Excalibur achter in de rots. Wie is net zo dapper als Arthur en krijgt het zwaard eruit? Ook wordt het sprookjespark dit jaar uitgebreid, en komen er nog meer bijzondere sprookjes bij. Dwaal rond in het Kabouterbos, dobber ontspannen in de Dobberbootjes of maak een ritje met de Vogeltjestrein. In Sprookjeswonderland leeft iedereen lang en gelukkig. Nog meer sprookjesparken bezoeken?

DippieDoe wordt steeds meer de plek voor echte waaghalzen. Een piratenschip aan de waterkant bezorgt iedereen de kriebels. Mensen met hoogtevrees kunnen het nieuwe kinderreuzenrad maar beter vermijden. Wel zorgen beide attracties voor een prachtig uitzicht. Ook is DippieDoe bezig met het bouwen van een angstaanjagende achtbaan. DippieDoe is een familiepark, maar steeds meer durfals verkiezen het park boven Walibi World of Duinrell. Wie durft het aan?

Ook meegenieten van al deze spetterende activiteiten? Ga dan een dagje weg naar een attractiepark voor kinderen! En een beoordeling over het bezoekje kan natuurlijk niet uitblijven. Win vrijkaartjes en laat een beoordeling over uw favoriete park voor kinderen achter!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-22 11:16:40 - 4388