1

Nederlanders trekken eropuit in de meivakantie

De beste vakantietips voor de meivakantie

Nieuws door

archief oud artikel 28 april 2010 Toerisme De meivakantie is een ideale periode om eropuit te trekken. Naar schatting gaan 3,25 miljoen Nederlanders op vakantie. Dit meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Het NBTC is een stuk optimistischer dan de ANWB. Die organisatie verwacht dat slechts twee miljoen Nederlanders een paar dagen op vakantie gaan.

Het is niet gek dat zoveel Nederlanders de meivakantie kiezen als vakantieperiode. Op 30 april start de vakantie namelijk met Koninginnedag, oftewel: een lekker lang weekend. Veel scholen geven vrij tot en met 16 mei. Daarnaast is het goedkoper om te boeken in de meivakantie, dan in de zomervakantie.

De helft van de Nederlanders boekt een vakantie in eigen land. De andere helft gaat naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Duitsland of Frankrijk. De meeste buitenlandse vakantiegangers gaan met de auto. Sommigen gaan met het vliegtuig.

Tips voor een leuke vakantie

Ook zin om een paar dagen te relaxen in de meivakantie? DagjeWeg.NL verzamelde de drie beste vakantieparken:

1. CenterParcs Port Zélande - Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland. Geniet van het heerlijke zand en bezoek prachtige dorpen en steden, zoals Renesse, Burgh-Haamstede en Ouddorp.

2. Safaricamp Beekse Bergen - Overnachten in Safaricamp Beekse Bergen is een fantastische ervaring voor jong én oud! En het leuke is: wie vakantie viert in het Safaricamp, mag gratis naar zes attractieparken, zoals Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk.

3. Landal De Lommerbergen - De mooie natuur in Limburg, het heerlijke subtropisch waterparadijs, bowlen, relaxen en ongeremd shoppen. Do we need to say more? Landal De Lommerbergen is de plek waar iedereen graag vakantie viert.

Op zoek naar een goedkope bungalow? Kijk eens op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 april 2010 - 2267

Dit past bij 'Nederlanders trekken eropuit in de meivakantie'