Anne Frank Huis is jarig

Koningin opent nieuwe dagboekzaal

Anne Frank Huis Nieuws door

archief oud artikel 28 april 2010 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Lieve Kitty... Zo begon Anne Frank haar persoonlijke brieven. Volgende week bestaat het Anne Frank Huis precies vijftig jaar. Ter ere daarvan opent de koningin een nieuwe dagboekzaal.

3 mei 1960: de dag dat het Anne Frank Huis voor het eerst haar deuren voor publiek opende. Het eerste jaar kwamen 9.000 bezoekers naar het museum en nu, 50 jaar later, bezoeken circa 1 miljoen mensen jaarlijks de onderduikplaats van Anne Frank. En dat is een feestje waard.

Dagboekzaal

Koningin Beatrix opent vandaag de nieuwe dagboekzaal. Vanaf donderdag kunnen alle bezoekers in de nieuwe zaal voor het eerst alle originele dagboeken van Anne Frank bezichtigen. Anne Frank schreef namelijk veel meer dagboeken vol, dan alleen het bekende rood geruite dagboek.

Ook gaat de website Achterhuis Online vandaag de lucht in. "Bezoekers krijgen niet alleen virtuele rondleiding door het huis. Ze kunnen helemaal zelf bepalen hoe ze door het huis willen lopen. We hopen dat hierdoor mensen over de hele wereld zo nieuwsgierig zijn geworden dat ze naar Amsterdam komen", vertelt een medewerkster van het Anne Frank Huis in Goedemorgen Nederland.

Officiële viering

De officiële jubileumviering vindt vandaag plaats in de Westerkerk. De viering is alleen toegankelijk voor genodigden. Voor de mensen die niet zijn uitgenodigd zenden de NOS en NPS de viering live uit. De uitzending is te volgen op Nederland 1, van 15:15 uur tot 16:45 uur.

Op maandag 3 mei, de echte verjaardag, krijgen de bezoekers van het museum ook een cadeautje. Elke bezoeker krijgt een ansichtkaart met foto van Otto Frank en elke 50ste bezoeker krijgt een museumcatalogus cadeau.

De enige videobeelden van Anne Frank uit 1941

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:27:32 · Gepubliceerd: 28 april 2010 - 541