Darwin nandoe kruipt uit Blijdorps ei

Darwin nandoe ziet het levenslicht in Rotterdamse Diergaarde

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 29 april 2010 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Het ei kraakte en scheurde en een Darwin nandoe kroop naar het levenslicht in Diergaarde Blijdorp. In tegenstelling tot de gewone nandoe planten Darwin nandoes zich maar zelden voort in een dierentuin. Deze geboorte is dan ook bijzonder.

Tot enkele jaren terug leefden in Europese dierentuinen slechts een paar Darwin nandoes. Maar door de import van enkele dieren uit Chili neemt de populatie weer toe. Nandoes zijn grote loopvogels en zijn verwant met struisvogels. Daar lijken ze erg op.

Het Rotterdamse nandoevrouwtje was de afgelopen weken druk in de weer. Ze legde ongeveer 21 eieren, waarvan een aantal zijn bevrucht. Omdat de nandoehaan geen zin had in al die drukte, zijn de eieren uit voorzorg in de broedmachine gelegd. Één van de eieren is nu uitgekomen.

Een kijkje achter de schermen van Diergaarde Blijdorp?

Bij nandoes broedt het mannetje de eieren uit en voedt ook de jongen op. De broedtijd duurt ongeveer vijf weken. Eens zo'n ei bekijken? In de Rivièrahal van Blijdorp is een van de lichtgroene eieren te zien. Het is mogelijk dat volgende maand nog meer Darwin nandoes ter wereld komen.

Ga een dagje naar de dierentuin!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 april 2010 - 335