1

Nationale Reddingbootdag op 8 mei

Bijzondere demonstraties op het water

Website van de KNRM Nieuws door

archief oud artikel 4 mei 2010 Toerisme Komend weekend laat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zien wat voor werk ze verrichten. Dan is de Nationale Reddingbootdag 2010.

Bij 42 reddingstations langs de Nederlandse kust geven de 1.100 vrijwilligers verschillende demonstraties. Het programma duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op het water laten de leden van de KNRM zien hoe ze mensen redden.

Meevaren met de boot is alleen mogelijk voor donateurs. Flauw? Zeer zeker niet. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij wordt niet gefinancierd door de overheid en moet het enkel en alleen hebben van donaties.

Het is Reddingbootdag in de volgende plaatsen: Ameland, Breskens, Cadzand, Callantsoog, Den Helder, Den Oever, De Cocksdorp, De Koog, Dordrecht, Eemshaven, Egmond aan Zee, Elburg, Enkhuizen, Hansweert, Harlingen, Hindeloopen, Hoek van Holland, Huizen, IJmuiden, Katwijk aan Zee, Lauwersoog, Lemmer, Marken, Neeltje Jans, Noordwijk aan Zee, Ouddorp, Petten, Scheveningen, Schiermonnikoog, Stellendam, Terschelling, Ter Heijde, Urk, Veere, Vlieland, Westkapelle, Wijk aan Zee en Zandvoort.

Wat is waar te doen? Kijk voor een overzicht op de website van de KNRM.

Diverse Nederlandse musea besteden aandacht aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, zoals in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en het Maritiem Museum in Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 mei 2010 - 642

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...