Asperge steelt de hoofdrol in Den Bosch

Zoek het witte goud op Moederdag

De Locht - Streekmuseum en Nationaal Asperge- en Champgnonmuseum Nieuws door

archief oud artikel 7 mei 2010 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Het witte goud. Zo wordt de asperge liefkozend genoemd. Op 9 mei staat Den Bosch in het teken van de asperge.

Op Moederdag mogen moeders meedoen aan een wedstrijd aspergeschillen en plukken ze zelf asperges in de binnenstad van Den Bosch. Daarnaast verkopen aspergetelers hun eigen asperges.

Ook leuk: koop een asperge-strippenkaart van 25 euro. Iedere strip geeft recht op een aspergemenu bij een van de zeventien deelnemende restaurants. Zo stellen moeders hun eigen vijfgangen aspergemenuroute samen. Bekende restaurants als Bruschetta, Zoetelief, De Dirigent, Het Verschil en San Juan doen mee aan de leuke actie.

Op Moederdag zijn diverse uitjes in Den Bosch open, zoals Indoor Ski & Snowboard 's Hertogenbosch, de Verkadefabriek en het Oeteldonks Gemintemuzejum. Kijk voor meer leuke uitstapjes in Den Bosch op DagjeWeg.NL.

Wist je dat...

...de langste asperge ooit gestoken 3,11 meter lang was?
...deze asperge nog steeds de bewonderen is in Museum De Locht in Melderslo?

Dol op asperges? Neem een kijkje in het Nationale Asperge- en Champignonmuseum. Het museum probeert het plattelandsverleden levend te houden, en dan vooral de asperge- en champignoncultuur.

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:17:57 · Gepubliceerd: 7 mei 2010 - 357