Doek valt voor Rotterdamse Dance Parade

Evenement gaat niet door vanwege verscherpt veiligheidsbeleid

Ga een dagje uit in Rotterdam! Nieuws door

archief oud artikel 14 mei 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Na een strijd over het verscherpte evenementenbeleid in Rotterdam besloot de Dance Parade deze week tot capitulatie. Het was voor de organisatie een te groot financieel risico om het dance festival door te laten gaan. Andere gemeentes tonen interesse in het evenement, waaronder Tilburg.

De Dance Parade is een jaarlijks terugkerend evenement in de binnenstad van Rotterdam, waar zo'n 40 praalwagens met dance muziek rijden. Naar aanleiding van de strandrellen in Hoek van Holland scherpte het stadsbestuur de veiligheidsmaatregelen aan. Zo moest de organisatie van het evenement op zoek naar een vaste locatie en mocht de toegang niet meer gratis zijn.

De laatste hobbels om de veiligheid te waarborgen kon de organisatie niet meer nemen. Geen kaartverkoop aan de deur, één kaart per persoon en de identificatieplicht worden genoemd als de grootste drempels. Ook de 'buitenproportionele' inzet van beveiliging voor en na het festival waren volgens de organisatie niet te realiseren.

De organisatie noemt de Dance Parade het eerste slachtoffer van het huidige negatieve klimaat rond grootschalige evenementen. Andere gemeentes tonen hun interesse voor het festival. Zo liet een woordvoerder van de gemeente Tilburg aan de Telegraaf weten geïnteresseerd te zijn.

Dance Parade

De Dance Parade werd in 1997 voor het eerst georganiseerd. De Berlijnse Love Parade was de inspiratie voor het festival. Platenlabels, clubs en radiostations verzorgen de praalwagens, waar dj's muziek draaien vaak omringd door danseressen.

Ga een dagje uit in Rotterdam! Eerder schreef DagjeWeg.NL over de slag bij Hoek van Holland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-14 11:14:53 - 251