1

Kou lokt minder mensen naar Keukenhof

Ook aswolk verstoort bezoekersstroom

Keukenhof Nieuws door

archief oud artikel 17 mei 2010 Natuur Lisse, Zuid-Holland Kou, regen, de crisis en de aswolk trokken minder bezoekers dan vorig jaar naar de Keukenhof. Dit meldt de organisatie. Dit jaar keken 800.000 bezoekers naar de prachtige bloemen, vorig jaar waren dit er nog 870.000.

Gelukkig meldt de organisatie ook nog positief nieuws. "Wij kregen ruim twee keer zoveel Russische bezoekers", aldus een woordvoerder van de Keukenhof. Het thema dit jaar was 'From Russia With Love', waardoor de Russen massaal naar de Keukenhof reisden. Ook veel Fransen en Oost-Europeanen bezochten het grote park in Lisse.

De lage voorjaarstemperatuur en de terugkomende regenbuien hielden bezoekers uit eigen land tegen. Ook de Britten lieten het afweten. Waarschijnlijk strooide de aswolk roet in het eten.

De Keukenhof was niet het enige uitstapje met minder bezoekers. Ook Madurodam, Walibi World en het Dolfinarium ontvingen dit jaar een lager aantal bezoekers.

Keukenhof opende haar deuren op 17 maart. Tot afgelopen zondag - 16 mei - was het park open voor het publiek. Zelfs op de slotdag stonden alle bloemen prachtig in bloei. In 2010 is het park nog drie dagen open tijdens de Nationale Bloembollenmarkt. Deze markt vindt traditioneel plaats in oktober.

2011: in het teken van Duitsland

De Keukenhof is in 2011 geopend van 24 maart tot 20 mei. Het thema is: 'Duitsland, land van dichters en denkers'. DagjeWeg.NL verwacht een stormloop van Duitse bezoekers. Op dit moment wordt het park jaarlijks door ongeveer 160.000 Duitsers bezocht.

"Duitsland is bij uitstek het land van dichters en denkers", vertelt een woordvoerder van Keukenhof. "Niet alleen de politiek, maar juist de sociale wetenschappen hebben de Duitse geschiedenis bepaald. Dat in bloemen te vertalen zien wij als een geweldige uitdaging."

Nog meer bloemen zien? Ga dan eens een dagje naar de Orchideeënhoeve.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 mei 2010 - 293

Dit past bij 'Kou lokt minder mensen naar Keukenhof'