Bobbejaanland verliest geestelijk vader

Bobbejaanland | Nieuws door

Van volkszanger tot pretparkdirecteur

18 mei 2010 Toerisme Kasterlee, Antwerpen De Belgische volkszanger Bobbejaan Schoepen is gisteren op 85-jarige leeftijd overleden. Wat niet veel mensen weten: Schoepen richtte het bekende attractiepark Bobbejaanland op.

"Namens de directie en alle medewerkers van Bobbejaanland willen wij onze oprecht medeleven betuigen aan zijn echtgenote, kinderen, familie, vrienden en aan de vele duizenden fans die hij nog steeds had", zegt Rudi Rasschaert, directeur van Bobbejaanland.

Levensverhaal

Bobbejaan Schoepen was een nationale én internationale grootheid. Liedjes als 'Ik heb eerbied voor jouw grijze haren' en 'Café zonder bier' vlogen in de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw over de toonbank.

In 1959 kocht Schoepen een drassig stuk grond in Lichtaart om een showtheater te bouwen. Zo konden zijn Belgische fans genieten van zijn muziek. Schoepens hobby liep uit de hand, want al snel ontstond er een modern pretpark. Bobbejaan Schoepen en zijn familie runden het park 44 jaar met succes.

Verder bouwen

"Bobbejaan, wij zullen ervoor zorgen dat er verder kan worden gebouwd op het succes van jouw familiepark. Met respect voor de eigenheid van het park, zullen we er alles aan doen om jouw naam hoog te houden," aldus Rudi Rasschaert.

Wist je dat... Bobbejaanland in 2008 door een jury is uitgeroepen tot het beste pretpark van België?

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:09:55 · Gepubliceerd: 2010-05-17 17:27:34 - 416