Marc Marie genomineerd voor Poelifinario

Caviadrager heeft één van de beste theaterprogramma's

De Kleine Komedie Nieuws door

archief oud artikel 19 mei 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De man met de cavia, oftewel Marc Marie Huijbregts, is genomineerd voor de Poelifinario. Dat is de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

De show van Huijbregts is volgens de jury van Bureau Promotie Podiumkunsten "schitterend opgebouwd naar een climax die je raakt tot buiten het theater."

Ook Eric van Sauers, met zijn voorstelling Ridder, en Jeroen van Merwijk, met Dat moet meneer Van Merwijk nodig zeggen, hebben een nominatie op zak voor de Poelifinario 2010. Eerder werden Claudia de Breij, Jeroen Zijlstra en het duo Mike & Thomas al genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs. De winnaar wordt 26 september bekendgemaakt in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Marc Marie Huijbregts zorgde vorig jaar voor veel verbaasde gezichten toen hij in het tv-programma De Wereld Draait Door liet zien dat zijn weelderige haardos gewoon een ordinaire pruik was. “Het is een soort cavia die zich vasthoudt op je hoofd en die moet je één keer in de zes weken vervangen. Je komt er niet meer vanaf.”

Lees nog meer nieuws over cabaret op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-19 14:25:46 - 94