1

Aap uit Apenheul echte Picasso

Karl schildert voor het goede doel

Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2010 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Is het een Picasso? Een Van Gogh? Nee het is een echte Karl! Tot en met 31 mei veilt Apenheul op Marktplaats een schilderij van hun oudste aap: Karl.

Karl werd begin deze maand vijftig jaar! "Het is echt uniek dat hij er nog is en dat hij de vijftig gehaald heeft. Hij is de oudste van zijn soort in Europa", vertelt verzorgster Bianca Klein. Dat Karl schildert, is ook erg bijzonder. 'Schilderde' moeten we eigenlijk zeggen. De laatste twee jaar heeft Karl namelijk geen zin meer om te schilderen. Het schilderij op Marktplaats is daarom waarschijnlijk het allerlaatste schilderij dat Karl heeft gemaakt. En dat maakt het een echt collectors item!

Lees het artikel over de verjaardag van Karl.

Het is een opvallende verschijning: Karl. Met zijn grote wangplaten, lange haren en dominante uitstraling maakt hij nog altijd veel indruk op zijn vrouwelijke soortgenoten en op de bezoekers van Apenheul. De laatste tijd heeft hij wel last van wat oude-mannen-kwaaltjes. Hij is niet meer zo snel en hij heeft wat moeite met lopen. Toch is zijn hoge leeftijd uniek. Zijn geheim: schilderen!

Marktplaats

Tot en met 31 mei kan iedereen via Marktplaats een bod uitbrengen op het schilderij van Karl. De hoogste bieder wordt de trotse eigenaar van een echte 'Karl' en ontvangt een certificaat van echtheid. De opbrengst gaat naar de bescherming van orang oetans in het wild. Apenheul zal bovendien de opbrengst van het schilderij verdubbelen wanneer het schilderij meer dan duizend euro oplevert.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 mei 2010 - 311

Dit past bij 'Aap uit Apenheul echte Picasso'

1 reactie