1

Grote kunstroof uit museum Parijs

Museum voor de Moderne Kunst is half miljard euro armer

Nieuws door

archief oud artikel 21 mei 2010 Cultuur Het werd de dief wel heel erg makkelijk gemaakt. Het museum in de Franse hoofdstad had namelijk al enkele dagen een defect alarmsysteem. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een gemaskerd persoon door een raam klimt en kunstwerken meeneemt van Henri Matisse, Fernand Léger, Georges Braque, Pablo Picasso en Amedeo Modigliani.

De totale waarde van de schilderijen wordt geschat op een half miljard euro. Vanwege de bekendheid en de waarde van de schilderijen is het volgens kunsthandelaars niet gemakkelijk om de doeken te verkopen.

Waardeloos

Het zou onder meer gaan om het bekende doek 'Duif met erwten' van Picasso, olieverf op linnen 'La pastorale' van Matisse, 'Olijfgaard nabij l'Estaque' van Braque die vaak gebruik maakte van abstracte kunst. Ook de 'Vrouw met waaier' van Modigliani die vooral langgerekte vrouwen lichamen schilderde en het 'Stilleven met kandelaars' van Léger zijn ontvreemd. De Franse politie heeft de omgeving rond het museum afgezet.

Moderne kunst bekijken? Ook in Nederland zijn er bijzondere musea, neem bijvoorbeeld een kijkje in het Cobra museum in Amstelveen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 mei 2010 - 493

Dit past bij 'Grote kunstroof uit museum Parijs'