1

Beschuit met muisjes in Blijdorp en Emmen

Twee tijgers en een colubus-aapje geboren

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 25 mei 2010 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland In Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Emmen hebben de verzorgers het druk met beschuitjes smeren. In Blijdorp zijn voor eerst in acht jaar tijgers geboren. In Emmen is voor de derde keer in korte tijd een colubus-aapje geboren.

Tijgervrouwtje Alia verraste haar verzorgers vorige week met drie jongen in het kraamhol. Eén jong heeft het niet overleefd, maar de twee anderen maken het goed. Het stel heeft inmiddels gedronken van de moedermelk en dat is een goed teken. Voor de vijfjarige Alia is het de eerste keer dat ze jongen krijgt en door de onervarenheid gaat het nog wel eens mis. De jongen en hun moeder krijgen daarom even alle rust en zijn nog niet te bewonderen door bezoekers.

De vader van het stel is de vijftienjarige Hermes uit Polen. Hij heeft in 2000 en 2002 ook al jongen in Blijdorp verwekt. Alia was eerst doodsbang voor de Poolse tijger, maar uiteindelijk hebben ze toch gepaard. Met twee prachtige tijgertjes als resultaat.

Meer dierennieuws

In Dierenpark Emmen is vorige week een colubus-aapje geboren. Alle drie volwassen vrouwtjes in de groep hebben nu een jong. Een pasgeboren colobus-aap is hagelwit, maar als hij een maand of drie is, krijgt hij de zwart-witte kleuren van de volwassen aap. Nu zijn er heel mooi een spierwitte, een verkleurende en een zwart-witte baby-aap te ontdekken.

Videobeelden van de tijgertjes in Blijdorp

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 mei 2010 - 280