1

Financiële blunders in Emmen

Wat zijn ze aan het doen in Dierenpark Emmen?

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 31 mei 2010 Natuur Emmen, Drenthe Wie geen groot huis kan betalen, koopt geen groot huis. Wijsheid van de bovenste plank. In Emmen denken ze er blijkbaar anders over. De komende jaren gaat Dierenpark Emmen verhuizen naar de andere kant van de stad, terwijl de dierentuin in zijn voortbestaan wordt bedreigd.

Dierenpark Emmen heeft de gemeente om financiële steun gevraagd. Het bedrag: twee tot drie miljoen euro. Waarschijnlijk komt de steun er, want de gemeente liet vrijdag weten dat de dierentuin belangrijk is voor de lokale en regionale economie. Hoeveel de dierentuin krijgt? Dat beslist de gemeenteraad binnenkort.

De roep om financiële steun komt op een ongunstig moment. Twee weken geleden maakte Tineke Huizinga van ChristenUnie bekend dat de dierentuin 8,5 miljoen euro krijgt om te verhuizen van het centrum van Emmen naar een andere locatie. De verhuizing kost in totaal zo'n half miljard euro. Dit wordt voor een groot deel door de belastingbetaler betaald. Ook de gemeente Emmen draagt aan de verhuizing bij met 80 miljoen euro.

Dierenpark Emmen zit al jaren krap ingesloten in het centrum van Emmen. Aan de ene kant is een spoorlijn en aan de andere kant een winkelcentrum. Het dierenpark kon door de locatie in het stadscentrum onmogelijk uitbreiden. Bij de nieuwe locatie - locatie Noordbargeres - is er voldoende ruimte voor een ruime opzet van het park. Er komt zelfs een theater in het dierenpark, waarin 's avonds voorstellingen zullen worden gegeven.

De vraag is alleen: waarom uitbreiden als Dierenpark Emmen nu al niet het hoofd boven water kan houden? We zullen het misschien nooit te weten komen. Ondertussen zien de bezoekers van AD.nl maar één oplossing om mensen naar de dierentuin te trekken: de prijzen omlaag. "Buiten de dierentuin zijn er genoeg andere dingen te doen die haast niets kosten of helemaal gratis zijn", aldus bezoekster Christina.

Zin om een dierentuin te bezoeken? Vind er één op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 mei 2010 - 322