Zeeleeuw in Artis geboren

Tweede zeeleeuwtje in aantocht

Artis Nieuws door

archief oud artikel 1 juni 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Gisteren werd in Artis een zeeleeuw geboren, waarmee het aantal zeeleeuwen op zes komt. Bij de geboorte was het zeeleeuwtje al een halve wees. Vader Max ging vorig jaar dood aan nierproblemen.

De Californische zeeleeuwvrouw Bløp beviel van een gezond jong. Een aantal dagen geleden stopte de moeder met eten, wat een teken was dat ze klaar was om te werpen. "Het is nog niet duidelijk of het een mannetje of een vrouwtje is", vertelt een woordvoerder van Artis. "Het jong moet daarvoor eerst bij haar moeder weg zijn, zodat we het geslacht kunnen vaststellen." Dan pas kunnen we het zeeleeuwtje een naam geven. Hoe een naam bedacht wordt, gaat altijd anders. Maar meestal bedenken de verzorgers de naam." Het zeeleeuwtje blijft dicht bij zijn of haar moeder, maar is al wel door bezoekers te bewonderen.

Haremhouder Fernandez

Zeeleeuwmannen weten nooit of ze de vader van een jong zijn. Gelukkig weten de verzorgers in Artis dat wel. "Onze oude beachmaster Max is de vader van het jong. Helaas is hij vorig jaar augustus overleden. Omdat hij oud was, maar ook omdat hij nierproblemen had." Deze week verwacht Artis nog een zeeleeuwjong. Zeeleeuw Carolien is namelijk ook drachtig van Max. Nu Max er niet meer is, is het andere zeeleeuwmannetje Fernandez de haremhouder.

Vind alle dierentuinen van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 juni 2010 - 451

Dit past bij 'Zeeleeuw in Artis geboren'

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...