Veilig spelen tijdens Buitenspeeldag

Het Land van Jan Klaassen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nickelodeon op zwart

2 juni 2010 Toerisme Het heerlijke weer van vandaag komt als geroepen. Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag. Zet die televisie uit en ga naar buiten!

Honderden gemeenten organiseren vandaag allerlei leuke activiteiten om kinderen weer eens lekker te laten genieten van buiten zijn. In Apeldoorn staat een zweefmolen en een springkussen. In Zwolle kunnen kinderen zich laten schminken. En in Vlissingen rennen kinderen een estafette of krijten ze de stoep vol. Veel straten zijn vandaag afgesloten om de kinderen veilig te laten spelen. Bekijk alle activiteiten van de Nationale Buitenspeeldag.

Maar waarom maar één dag naar buiten? "Het is goed om het buiten spelen een extra accent te geven", vindt Jaap Verkroost, wethouder Welzijn en Sport in Maarssen. "Door bebouwing zijn er steeds minder avontuurlijke speelmogelijkheden. Met deze dag willen we laten zien dat buiten spelen nog steeds leuk is. Het is ook een advies naar de ouders toe. Laat ze niet de hele dag binnen. Kinderzender Nickelodeon gaat vandaag ook op zwart. Dus ga nou eens naar buiten!", zegt de wethouder in Goedemorgen Nederland.

Ook na de Nationale Buitenspeeldag is buiten spelen hartstikke leuk! Maar auto's rijden dan weer gewoon rond. DagjeWeg.NL vond wat leuke speeltuinen om toch veilig buiten te spelen.

Het Land van Jan Klaassen
In de buitenspeeltuin van 30.000 vierkante meter van het Land van Jan Klaassen kunnen de kinderen een ritje maken in de kaboutertrein of zich helemaal moe springen in het Springkasteel. Wie nog niet genoeg heeft van de springkussens kan zich ook wagen aan de springkussensurvival. In het Doolhof krijgt iedereen de slappe lach van de lachspiegels.

Speelpark Klein Zwitserland
Speelpark Klein Zwitserland kent de langste buisglijbaan en de hoogste schommel van Europa. Kinderen vermaken zich op de speeltoestellen, in het kinderzwembad, op de midgetgolfbaan en in Avonturen- en KleuterLand. Niet te vergeten is het Fun Forest Klimpark, met avonturen op een hoogte van 4 tot 15 meter.

Oud Valkeveen
Speelpark Oud Valkeveen is een familiepark, met een eigen strand aan het ondiepe Gooimeer, voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Er is voor kinderen van alles te beleven in een veilige en kindvriendelijke omgeving. Schommelen, botsen, rijden, waterfietsen, glijden, zwemmen, klimmen of klauteren; alles kan en alles mag.

Vind alle speeltuinen van Nederland op DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-02 10:16:58 - 332