Erwin Olaf in Hermitage

Hermitage Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Tentoonstelling met twaalf werken van beroemde fotograaf

3 juni 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland DUSK & DAWN, een fotoserie van Erwin Olaf is van 11 juni tot en met 12 september 2010 te zien in de Hermitage Amsterdam. De tentoonstelling van de beroemde fotograaf bestaat uit twaalf werken.

Erwin Olaf haalde zijn inspiratie voor DUSK & DAWN uit de foto's van Frances Benjamin Johnston. Zij fotografeerde in 1899-1900 zwarte Amerikaanse leerlingen van het Hampton Instituut in Virginia. In die tijd kenden zij niets anders dan een leven als vrijgekomen slaven. Zij liet met haar foto's zien dat er wel degelijk een toekomst voor hen lag. In DUSK portretteert Erwin Olaf een modaal gezin met een donkere huidskleur, als het eindpunt van een reis naar het sociale paradijs.

In DAWN laat hij dezelfde scènes zien, maar dan in Rusland aan het begin van de twintigste eeuw met alleen maar witte kleuren. Erwin Olaf vond de inspiratie voor DAWN toen hij in een vijfsterrenhotel verbleef. Een blanke, blonde vrouw met haar blonde zoon namen in witte kleding plaats op witte stoelen omringd door witte muren. Zo werd DAWN de smaakvolle en verfijnde spiegel van DUSK.

Erwin Olaf

Erwin Olaf is één van de meest opvallende hedendaagse fotografen. Met zijn werk legt hij onze illusie van vrijheid bloot. Behalve met fotografie houdt Olaf zich ook bezig met de productie van films en video's. Zijn werk was eerder te zien in andere tentoonstellingen in onder andere het Museum of the City of New York, het Chelsea Art Museum, New York, het Museum of Contemporary Canadian Art, Toronto.

Lees het laatste nieuws over tentoonstellingen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-03 17:14:21 - 376