1

Stem links voor behoud musea

Rechts bezuinigt op kunst en cultuur

Nieuws door

8 juni 2010 bijgewerkt: 30 juli 2015 Cultuur Welke partijen zijn het beste voor de fanatieke dagtoerist? Volgens Kunsten '92 zijn dit vooral de linkse partijen.

De PVV is het slechtst voor musea. De partij van Geert Wilders wil het volledige kunstbudget wegbezuinigen. Ook de VVD wil bezuinigen, maar dan met 50 procent. Dit komt neer op 200 miljoen euro. Volgens de partij van Mark Rutte moet de sector zelf geld genereren uit kaartverkoop, sponsoring en giften. Zo wordt kunst en cultuur teruggegeven aan de burger.

Ook het CDA, de SGP en de ChristenUnie willen bezuinigen op kunst en cultuur.

De linkse partijen zijn milder voor musea in Nederland. De PvdA en D66 gaan niet bezuinigen op cultuur. SP en Groen Links willen zelfs investeren in kunst en cultuur met 100 miljoen en 200 miljoen euro.

Groen Links stemmen?

Wat te stemmen? Het maakt niet heel veel uit. Natuurlijk investeert Groen Links in de toekomst meer in kunst en cultuur, maar of dat goed is? Dat is maar de vraag! De musea die zonder subsidies moeten opboksen tegen de rest, zijn vaak creatiever om bezoekers te trekken, dan slapende musea die leven van subsidies. Minder geld voor musea kan misschien een 'wake-up call' zijn voor de sector.

Weet je nog niet wat je moet stemmen? Vul het Kieskompas in voor een eerlijk advies!

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 8 juni 2010 - 153

Dit past bij 'Stem links voor behoud musea'