Postzegelverzamelaars worden miljonair

500.000 euro voor bijzondere Britse postzegel

Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2010 Opmerkelijk Den Haag, Zuid-Holland Postzegels verzamelen is niet alleen leuk, je kunt er ook nog eens stinkend rijk mee worden. Een Amerikaanse postzegelhandelaar heeft bijna 500.000 euro ontvangen voor een heel bijzondere Britse postzegel uit 1904.

Een anonieme koper had ruim 480.000 euro over voor de zegel. De zegel '1904 6d Pale Dull Purple (I.R. Official)' kwam op de markt op 14 maart 1904, maar werd dezelfde dag weer teruggetrokken. Er zijn maar negentien vellen van gedrukt, en die werden bijna allemaal meteen vernietigd.

Het gaat om een van de meestgezochte postzegels ter wereld, zegt Keith Heddle van verkoper Stanley Gibbons Investment. "De koper is erg enthousiast omdat hij zo'n unieke postzegel in handen heeft gekregen." De postzegel is uniek, omdat op de dag van de druk alle officiële postzegels moesten worden teruggetrokken.

Ook geïnteresseerd in postzegels? Ga dan eens een dagje naar Glanerburg en bezoek het Zandlopermuseum. Hier bevindt zich de grootste verzameling zandlopers. Maar ook zijn er veel postzegels te vinden. Verder zijn er postzegels te zien in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Hier kunnen kinderen postbode spelen en wordt de geschiedenis van de post getoond in de tentoonstelling Iconen van de Post.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 juni 2010 - 584

Dit past bij 'Postzegelverzamelaars worden miljonair'