Dierenpark Emmen krijgt nieuwe directeur

Lost Van Beers de financiële problemen op?

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 9 juni 2010 Natuur Emmen, Drenthe Wat gaat er gebeuren met Dierenpark Emmen? Aan Frankwin van Beers de taak om de Drentse dierentuin de komende jaren in goede banen te leiden.

"Ik vind het een eer om de nieuwe directeur van het mooiste dierenpark van Nederland te zijn", zegt de directeur. Van Beers volgt interim-directeur Hans Bosma op. Hij begint volgende week met werken.

Van Beers was de afgelopen jaren algemeen directeur bij het Dolfinarium. Hij heeft dus kennis van de toeristische sector. Samen met de andere medewerkers zorgt de nieuwe directeur ervoor dat Dierenpark Emmen het mooiste dierenpark van Nederland blijft.

Financiële situatie

Dierenpark Emmen is het zorgenkindje van de Nederlandse dierentuinen. De dierentuin vroeg onlangs steun aan de gemeente Emmen. Het bedrag: twee tot drie miljoen euro. Blijkbaar kan de dierentuin het hoofd amper boven water houden.

Verhuizing

De dierentuin gaat de komende jaren verhuizen. Dierenpark Emmen zit al jaren krap ingesloten in het centrum van Emmen. Aan de ene kant ligt een spoorlijn en aan de andere kant staat een winkelcentrum. Bij de nieuwe locatie - locatie Noordbargeres - is er voldoende ruimte voor een ruime opzet van het park. Er komt zelfs een theater in het dierenpark, waarin 's avonds voorstellingen zullen worden gegeven. De verhuizing kost in totaal zo'n half miljard euro. Dit wordt voor een groot deel door de belastingbetaler betaald. Ook de gemeente Emmen draagt aan de verhuizing bij met 80 miljoen euro.

Een dagje weg naar de dierentuin? Voor het hele gezin is dat één groot feest!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 juni 2010 - 808