1

Concertgebouw houdt open huis

Amsterdamse amateurmusici schitteren voor één dag

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 11 juni 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Prinses Màxima opent aanstaande zaterdag de deuren van het Concertgebouw in Amsterdam voor de tweede editie van Het Concertgebouw Open. Deze dag mag iedereen rondneuzen in de foyers en de zalen, genietend van optredens van amateurmusici van Amsterdamse bodem. De presentatie van het programma is in handen van het duo Mike & Thomas.

Het Concertgebouw ontving meer dan 120 aanmeldingen van talentvolle Amsterdamse amateurmusici voor de tweede editie van Het Concertgebouw Open. Zaterdag laten tientallen acts in de verschillende zalen van het Concertgebouw zien wat ze kunnen. Onder andere Tenedle, een Italiaanse singer-songwriter, New City Voices, zeven meiden uit Amsterdam Zuidoost met a capella gospel en de jonge bigband Jazz Juniors verrassen de bezoeker met een optreden.

Talentenjacht voor kinderen

De meest uiteenlopende genres komen aan bod en weerspiegelen het diverse talent in de stad. Kinderen tot negen jaar krijgen de kans om hun talent met de wereld te delen in de Talentenjacht. Aan het eind van de dag krijgt de winnaar een prijs uitgereikt in de Grote Zaal. Vorig jaar won de 9-jarige blokfluitiste Lucie Horsch.

Muzikale workshops

Behalve luisteren gaan bezoekers ook zelf aan de slag tijdens een percussie workshop. Of ze maken zelf een instrument met keukengerei. Bekijk het complete programma en kom zaterdag ook kijken!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 juni 2010 - 275

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...