1

Afrikaans voetbalfeestje in Afrika Museum

Toeter op een vuvuzela

Afrika Museum   Nieuws door

14 juni 2010 Cultuur Berg en Dal, Gelderland Deze weken houdt iedereen van voetbal en het Nederlands elftal. Het is daarom niet raar dat het Afrika Museum komend weekend haar deuren opent voor voetballiefhebbers. Maak kennis met de African Cup of Nations, speel een potje tafelvoetbal of doe mee aan een workshop over Afrikaanse muziek.

Op dit moment vindt het WK voetbal plaats in het Afrikaanse land Zuid-Afrika. Hoewel voetballiefhebbers veel weten over voetbal in Europa, is het verhaal over voetbal in Afrika nog grotendeels onbekend. De film 'Black Stars' laat zien dat voetbal in Afrika niet zomaar een spelletje is. De film gaat over de African Cup of Nations, het grootste voetbaltoernooi op Afrikaanse bodem. De filmmakers volgen het Ghanese elftal, dat de African Cup 2008 hoopt te winnen.

Op zondag 20 juni vinden er ook twee rondleidingen plaats om 12:00 uur en 13:30 uur. De gids voert de groep in het museum langs de hoogtepunten uit de collectie. Ontdek Afrika, Afrikaanse kunst en het Afrika Museum van dichtbij.

Een aanrader zijn de verschillende muziekworkshops. Muziek wordt in Afrika gezien als een belangrijk expressiemiddel. Bespeel diverse Afrikaanse instrumenten, zing, dans en geniet! De workhops beginnen komende zondag om 12:30 uur, 14:00 uur en 15:30 uur.

Het Afrika Museum ligt ten oosten van Nijmegen en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

Er staan bijna duizend musea op DagjeWeg.NL! Genoeg leuke tips voor heel veel dagjes uit met vrienden, familieleden of collega's.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-14 08:37:52 - 186