Tweeduizend interviews over oorlog in JHM

Joods museum Sjoel Elburg |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Getuigen vertellen hun verhaal over Tweede Wereloorlog

14 juni 2010 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland In het Joods Historisch Museum in Amsterdam vertellen tweeduizend getuigen over hoe zij de Tweede Wereldoorlog beleefden.

De interviews zijn eigendom van het Amerikaanse USC Shoah Foundation Institute. Het archief van het instituut bevat maar liefst 52.000 interviews met overlevenden van de Tweede Wereldoorlog. Het JHM heeft hieruit tweeduizend interviews gekozen die een relatie hebben met Nederland. Er zijn interviews met Nederlandse Joden, Jehova's Getuigen, bevrijders en verzetsmensen. Ook zijn er gesprekken met Nederlandse Joden die naar Israël, de Verenigde Staten, en andere landen zijn geëmigreerd en met Duitse vluchtelingen die soms jaren in Nederland woonden.

Tweede Wereldoorlog

Bezoekers van het Joods Historisch Museum kunnen al deze interviews nu bekijken. Ze kunnen zoeken naar gesprekken over bepaalde onderwerpen of over bepaalde plaatsen. Op deze manier herleeft de Tweede Wereldoorlog en wordt de geschiedenis goed duidelijk. Het is ook mogelijk om alleen delen van een gesprek te volgen.

Het Joods Historisch Museum is een museum in Amsterdam dat de Joodse cultuur, religie en geschiedenis belicht. De museumcollectie omvat meer dan 11.000 kunstvoorwerpen, ceremoniƫle en historische objecten. Slechts vijf procent van deze collectie is permanent in het museum te zien. Het andere deel van de collectie staat in het depot en wordt soms gebruikt voor tentoonstellingen.

Ook in Elburg is een Joods Museum. Bekijk de geschiedenis van de Joden in Elburg in het Joods museum Sjoel Elburg.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-14 11:38:38 - 125