Nieuwe wetenschappelijke opleiding toerisme

Eerste academische toeristische studie in Nederland

  Nieuws door

17 juni 2010 Toerisme Wageningen, Gelderland Ben je zo dol op dagjes uit, dat je er een studie naar wilt doen? Dat kan vanaf september 2010 in Breda en Wageningen.

In de brede bacheloropleiding is veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam toerisme. De studie duurt drie jaar: twee jaar in Breda en één jaar in Wageningen aan de Wageningen Universiteit. Aansluitend kunnen studenten ervoor kiezen om nog een universitaire masteropleiding te volgen. Het is de eerste opleiding in Nederland op het gebied van toerisme waarbij de afgestudeerden een academische graad kunnen behalen.

Grote behoefte

Volgens de Wageningen Universiteit, en het NHTV internationaal hoger onderwijs Breda bestaat er binnen de toeristische sector behoefte aan een academische opleiding op het gebied van toerisme en naar innovatie op basis van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast groeit het internationale toerisme sterk, ondanks de teruggang wegens de economische crisis.

Afgestudeerden van de opleidingen hebben kennis van en inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en de sociale en economische context, evenals van de gevolgen voor milieu en omgeving.

Veel geld

Jaarlijks worden er bijna 922 miljoen toeristische reizen gemaakt. Dit groeit jaarlijks met vier procent. Wereldwijd werken bijna 220 miljoen mensen in de toeristische sector. De omzet bedraagt 642 miljoen euro.

Lees nog meer nieuws over toerisme.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-16 15:27:27 - 274

Dit past bij 'Nieuwe wetenschappelijke opleiding toerisme'