Gratis naar dick bruna huis

Happy birthday nijntje

Dick bruna huis Nieuws door

archief oud artikel 21 juni 2010 Cultuur Utrecht, Utrecht Nijntje, het konijntje van de Utrechtse tekenaar Dick Bruna, is vandaag alweer 55 jaar geworden. Tijd voor een zomer lang feest in het dick bruna huis!

Gisteren maakten kinderen een verjaardagstaartje of konden ze op de foto met een echte nijn. Woordvoerder Manou Nonnekes vertelt aan DagjeWeg.NL dat het enorm druk was in het museum. "Er waren die dag wel zeshonderd bezoekers! De dag ervoor waren dat er slechts tweehonderd." Iedereen die vorige week 5, 15 of 55 werd mocht gratis naar binnen. "Veel mensen wisten van die gratis actie. Zelfs een Japans gezin dat in Nederland op vakantie was", vertelt Nonnekes.

En ook deze week gaat het feest gewoon door. Voor iedereen die jarig is op 21 juni (verjaardag van nijntje) of 24 juni (verjaardag Gerrit Rietveld) is er deze week gratis toegang in het dick bruna huis. Je kunt je mooiste huis bouwen op de nieuwe kleuterbouwwand in het dick bruna huis. Of doe mee aan de 'Maak je mooiste huis'-ontwerpwedstrijd. Zondag 22 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Zomer van Dick Bruna

De Zomer van Dick Bruna staat dit keer in het teken van Dick Bruna (1927) én Gerrit Rietveld (1888-1964). Beide kunstenaars komen uit Utrecht en staan internationaal bekend om hun gebruik van heldere kleuren en eenvoudige vormen.

Elke week is er een andere actie waardoor bezoekers gratis het dick bruna huis kunnen bezoeken. Bloemenjurkendragers, snorbezitters, zwartharigen en nog veel meer: houd de website van het dick bruna huis in de gaten!

Ga een dagje naar Utrecht en bezoek nijntje!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 juni 2010 - 445