Nominaties Inktaap bekend

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Dewulf, Mortier en Nooteboom

24 juni 2010 Cultuur Antwerpen, Antwerpen De drie nominaties voor De Inktaap 2011 zijn bekend. Deze literaire jongerenprijs gaat naar één van de winnaars van de drie grote literatuurprijzen.

De juryleden tussen de 16 en 18 jaar 'nomineerden': Kleine dagen van Bernard Dewulf, Godenslaap van Erwin Mortier en 's Nachts komen de vossen van Cees Nooteboom. Aan De Inktaap doen scholen mee uit drie verschillende landen: Nederland, België (Vlaanderen) en Suriname. Zij kiezen uit de winnaars van de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Uil de winnaar van De Inktaap.

De Inktaap 2010 werd toegekend aan Robert Vuijsje voor zijn roman Alleen maar nette mensen. Op 1 maart volgend jaar wordt De Inktaap voor de tiende keer uitgereikt.

Literaire prijzen

De Inktaap wil jongeren confronteren met de keuze die de jury's van de drie 'grote' literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied hebben gemaakt. Hun hoogst gewaardeerde titels krijgen een nominatie voor De Inktaap. Uit die boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar, die De Inktaap krijgt.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-24 11:18:02 - 129